DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0612 -0.13%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN 2272281-0,67%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Boston Asgari Ücreti, Federal Asgari Ücretin 1,5 Katıdır

Boston Asgari Ücreti, Federal Asgari Ücretin 1,5 Katıdır

ABONE OL
Eylül 20, 2022 13:30
Boston Asgari Ücreti, Federal Asgari Ücretin 1,5 Katıdır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boston Asgari Ücretinin federal asgari ücretin 1,5 katı olduğunu biliyor muydunuz? Aslında, ülkedeki en yüksek asgari ücret. Ama bu sizin ve işiniz için ne anlama geliyor? Yasalara uyduğunuzdan emin olmak için ne yapabilirsiniz? Birkaç seçenek mevcut. Seçeneklerden biri, profesyonel bir lamine hepsi bir arada iş kanunu posteri satın almaktır.

Seattle’ın asgari ücreti Boston’dakinden daha yüksek

Boston ve Seattle’da asgari ücret aynı seviyedeyken, iki şehir arasında bir takım farklılıklar var. Örneğin, Seattle’da gelir farkı neredeyse dört kat daha büyük. Hanelerin en tepedeki %20’si 345.000$, en alttaki %69’a kıyasla 18.800$ kazanıyor. Bu fark, Seattle’da yaşamanın yüksek maliyetinin göstergesidir.

Boston asgari ücret hakkında detaylı bilgi ve daha fazlası için tıklayabilirsiniz. https://minimumwagess.com/boston-minimum-wage/

Ayrıca, Seattle’da çok sayıda restoran ve diğer işletme bulunmaktadır. Daha yüksek asgari ücret, restoran çalışanları için daha fazla gelir anlamına gelir, ancak genel olarak istihdamı azaltmaz. Bu bulgu, Seattle’da asgari ücretin istihdamı artırdığını öne süren California Üniversitesi’nin bulgusu ile çelişmektedir. Aradaki fark, Seattle’daki birçok küçük işletmenin asgari ücrete karşılık olarak küçülmesi ve daha büyük işletmelerin genişlemesinden kaynaklanıyor olabilir. Buna ek olarak, araştırmacılar, yalnızca bir lokasyona sahip küçük işletmelerdeki toplam çalışan sayısına baktılar ve daha deneyimli çalışanları işe alarak yanıt verdiklerini buldular.

New York’un asgari ücreti Boston’dan daha yüksek

Geçen yıl, bir düzineden fazla eyalet asgari ücretlerini artırdı. Bunlardan sekizi, yaşam maliyetine bağlı olarak bunu otomatik olarak yaptı ve geri kalan on kişi, oylama girişimleri veya onaylanmış mevzuat sonucunda bunu yaptı. Ancak New York City, 2013’ten bu yana asgari ücretini artırmadı ve eyaletin asgari ücreti dört yıldır artırılmadı. Bu, birçok küçük işletmenin emeğini azaltmasına ve çalışma saatlerini azaltmasına neden oldu.

İki şehir arasındaki farktaki bir diğer önemli faktör de yaşam maliyetidir. Boston, New York City’den daha düşük bir yaşam maliyetine sahip olsa da, yine de Big Apple’dan biraz daha pahalı. Boston’da ortalama ev maliyeti 650.000 dolar, New York’ta ise ortalama ev fiyatı 76.000 dolar. Boston Metropolitan Bölgesi’ni de içeren Doğu Massachusetts’te yemek de daha pahalıdır. Boston sakini için ortalama aylık yemek bütçesi 349 dolar.

Washington eyaletinin asgari ücreti Boston’dakinden daha yüksek

2012’de Washington eyaletindeki asgari ücret saatte 9 dolara yükseltildi. Bu, ülkedeki en yüksek asgari ücrettir.

Boston Asgari Ücret, tüketici fiyat endeksine dayalıdır ve yaşam maliyeti ile birlikte artar. Bu, Washington’daki işçilere Boston veya diğer şehirlerdeki meslektaşlarından daha fazla ödeme yapılacağı anlamına geliyor.

Bu artış Adil Asgari Ücret Yasası’ndan kaynaklanmaktadır. Yasa, işverenlerin asgari ücret posterini asmasını gerektiriyor. Washington asgari ücret afişi, federal iş kanunu afiş serisinin bir parçasıdır ve işverenler tarafından gösterilmelidir. Bunu yapmamak, ağır para cezalarına neden olabilir. Lamine edilmiş, profesyonel bir iş kanunu posteri, işletmenizin yasalara uygun olmasını sağlamanın harika bir yoludur.

Massachusetts’in asgari ücreti, federal asgari ücretin 1,5 katı

Massachusetts’teki asgari ücret, federal asgari ücretin 1,5 katıdır ve işverenler, çalışanlarına tüm ücretlerini zamanında ödemelidir. İşverenler, çalışanlarına her hafta veya iki haftada bir ödeme yapmalı ve bunu ayın ilk Cumartesi gününe kadar yapmalıdır. Çalışanlarına zamanında ödeme yapmazlarsa, üçlü tazminat, avukatlık ücreti, faiz ve masraflardan sorumludurlar.

Massachusetts’te asgari ücret şu anda 11 $/saat, ancak önümüzdeki beş yıl içinde kademeli olarak artmaya devam edecek ve Ocak 2019’da 15 $/saat’e ulaşacak. Eyalet ayrıca, bahşiş verilen işçiler için asgari ücreti veya hizmet oranını 3,75 $’dan yükseltecek. 2023’e kadar saatte 6.75 dolara. Bu artış belediye çalışanları için geçerli değil.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.