DOLAR 32,3189 0.09%
EURO 35,2375 0%
ALTIN 2.244,460,08
BITCOIN %
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berlin’de Geri Dönüşüm Nasıl olur?

Berlin’de Geri Dönüşüm Nasıl olur?

ABONE OL
Eylül 19, 2022 18:50
Berlin’de Geri Dönüşüm Nasıl olur?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Geri dönüşüm kutusu ve sarı çantayı duymuşsunuzdur. Ama nasıl çalışıyor? Atıkları uygun şekilde bertaraf etmek için uymanız gereken bazı temel kurallar vardır. İlk olarak, kapakları ambalajından çıkarmanız gerektiğini unutmayın. Bir diğer önemli ipucu, geri dönüştürülebilmesi mümkün olduğunca gevşek bir şekilde atmaktır. https://turbo-entsorgung.de/abfallentsorgung/ firmasından aldığımız bilgilere göre Almanya’da Atık bertarafı konusu hakkında bilgiler sunuyoruz.

Almanlar çevrelerini önemsiyor

Almanya çevreye duyarlı bir ülke örneğidir. Almanların evsel atıkların ayrıştırılması için çok detaylı bir sistemi var. Plastik şişeler, cam şişeler ve organik atıklar için farklı bidonları var. Ayrıca geri dönüştürülebilir ambalajlar için farklı kutulara sahiptirler. Almanların ayrıca gübrelenebilir ve yeniden kullanılamaz atıklar için kutuları var. Örneğin, Berlin’deki bir evde, yiyecek ve içecek ambalajları için sarı bir kutu, karton ve kağıt için mavi bir kutu ve yeniden kullanılamayan artık atıklar için siyah bir kutu bulacaksınız.

Almanlar geri dönüşümle ünlüdür. Almanya’da geri dönüştürülen atık miktarı, Avrupa Birliği’ndeki diğer ülkelerin çoğundan daha fazladır. Ülke ayrıca plastiğin çöplüklerde yığılmasını önlemeyi taahhüt ediyor.

Alman şirketleri mevduat planlarını destekliyor

Almanya, geri dönüşüm konusunda dünya liderlerinden biridir. Vatandaşları geri dönüşüme teşvik etmek için ilk kez 2003 yılında uygulanan bir mevduat iade planı uygulamaya koydu. Bu sistemin, çöplerin azaltılması da dahil olmak üzere bir dizi olumlu sosyal etkisi vardır. Aynı zamanda, plastik şişeleri ayırmak için bozuk para kullanımı gibi yenilikçi teknolojilere ve yeniden kullanılabilir içecek kaplarının piyasaya sürülmesi gibi beklenmedik sosyal yan etkilere yol açmıştır.

Bununla birlikte, bir mevduat iade planının başarılı olması için üreticiler tarafından desteklenmesi gerekir. Fransa’da, plan geniş çapta benimsenmediği için eleştirildi. Yerel yetkililer ve geri dönüşümcüler, planın iyi istişare edilmediğinden şikayet ettiler.

Alman şirketleri biomull’u destekliyor

Almanya’da çöpün yaklaşık yüzde 50’si biyolojik. Buna artık yiyecekler, kahve filtreleri ve çay poşetleri ile bahçe atıkları dahildir. Biyolojik geri dönüşüm kahverengi kutularda gerçekleşir ve atıkları geri dönüştürmek ve bahçe kompostu yapmak için iyi bir yoldur. Bu bidonlar yaz aylarında düzenli olarak toplanır.

Geri dönüşüm, çevreyi korumada çok önemli bir adımdır. Sadece kıt hammadde tasarrufu sağlamakla kalmaz, aynı zamanda iklim korumasını da destekler. Bu amaçla, Alman makamları yenilikçi atık toplama modellerine yatırım yaptı. Örneğin, geri dönüşüm sistemleri, atılacak atık türünü belirtmek için her biri bir renkle işaretlenmiş altı farklı kutu kullanır.

Almanlar çöpleri ayırmada iyi

Almanlar geri dönüşüm için çöpleri ayırmada çok iyiler. Farklı atık türleri için üç kutuya sahiptirler. İlk olarak, geri dönüştürülemeyen öğeler için gri bir çöp kutusuna sahipler. Bunlara kırık ev eşyaları, porselen ve tekstil ürünleri dahildir. Ayrıca kişisel hijyen malzemeleri için bir çöp kutusu var. Bu çöp kutusu ayrıca kullanılmış peçeteler ve hijyenik pedler gibi şeyleri de tutar. Bebek bezlerini de bu kutuya koyabilirsiniz.

Almanya’da çöp kutularını aşırı doldurmamakla ilgili kurallar var. Çöp toplama gününde kapaklar kapatılmalıdır. Aksi takdirde sokağa düşebilir ve çöp toplayıcı onu almak zorunda kalır. Bu, atıkların taşmasını ve şehre mal olmasını engeller. https://turbo-entsorgung.de/ ile Berlin’de Atık bertarafı konusunda her türlü desteği size sunacaktır.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.