DOLAR 32,3828 -0.13%
EURO 34,7726 -0.1%
ALTIN 2.410,92-0,98
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Alabama Yüksek Mahkemesi Embriyoları “Çocuk” Olarak Kabul Etti

Alabama Yüksek Mahkemesi Embriyoları “Çocuk” Olarak Kabul Etti

ABONE OL
Şubat 23, 2024 18:03
Alabama Yüksek Mahkemesi Embriyoları “Çocuk” Olarak Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Alabama’da IVF Yöntemi Uygulaması Olumsuz Etkilenebilir

Alabama Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karar, eyaletteki kliniklerin “In Vitro Fertilizasyon (IVF)” tedavisini durdurmasına sebep oldu. Bu durum, tıp uzmanları ve üreme tedavilerini savunan gruplar arasında endişeye neden oldu.

Kararın Yol Açtığı Kafa Karışıklığı

Mahkeme kararı, embriyonun “çocuk” olarak kabul edilmesiyle klinikler arasında embriyoların kullanımı ve saklanması konusunda kafa karışıklığına yol açtı. Bu durum, IVF tedavisine yönelik belirsizlikler oluşturdu.

Uzmanların Uyarıları

Alabama Üreme Hakları Merkezi politika direktörü Elisabeth Smith, IVF tedavisinin kullanımının tehlikeye girebileceğini vurgulayarak, embriyolara yasal kişilik kazandırmanın olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Alabama Tabipler Birliği ise aile kurmak isteyenlerin seçeneklerinin sınırlı hale gelebileceğini dile getirdi.

ABD Yönetiminden Açıklama

ABD yönetimi, Alabama kararını eleştirerek, kararın ailelerin kişisel tercihlerini etkileyebileceğini ve kaos yaratabileceğini ifade etti. Kararın sadece Alabama’yı değil, diğer eyaletleri de etkileyebileceği belirtiliyor.

Olayın Arka Planı

2020 yılında bir doğurganlık kliniğinde embriyoların kaybolması sonucu açılan dava, Alabama Yüksek Mahkemesi’nin bu kararını almasına neden oldu. Embriyoların “çocuk” olarak kabul edilmesi, bu davanın sonucunda ortaya çıktı ve IVF tedavisinde belirsizlikler oluşturdu.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin 2022’de aldığı kürtaj karşıtı kararın da etkisiyle, eyaletlerin üreme konusundaki yasal düzenlemeleri değiştirmesine yönelik yeni adımlar atılabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.